top of page

KANDIDATENLIJST

IMG_4374_edited_edited.jpg

1. PAUL KAGIE

Paul Kagie (67 jaar), van oorsprong historicus, maakt al sinds 1982 deel uit van de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch en is daarmee een van de meeste ervaren en actieve politici in onze gemeente. De publieke zaak is de rode draad door zijn carrière.

 

Al 40 jaar gemeenteraadslid, alleen onderbroken door twee periodes als wethouder. Van 1994 t/m 1996 als wethouder Grotestedenbeleid en van 2015 t/m 2018 als wethouder Zorg & Welzijn. In de tussenliggende periodes heeft Paul als manager Grotestedenbeleid gewerkt voor o.a. de gemeente Lelystad en daaraan voorafgaand als landelijk projectleider “Heel de buurt”.

 

Paul Kagie is de verpersoonlijking van het DNA van Leefbaar. Als wethouder, raadslid en als burger van ’s-Hertogenbosch altijd betrokken bij het welzijn van de inwoners van onze gemeente. Beweegt dwars door de stad, de wijken en de dorpen, in gesprek. Hij gelooft in een zakelijke, sociale agenda, waarbij de pragmatische lokale oplossing geboden moet worden en de helpende hand er moet zijn voor diegenen die het echt nodig hebben.  

 

Hij maakt zich hard voor de groeiende groep senioren en hun mogelijkheden. Via ‘Het bejaardenhuis van de toekomst’ is hij aanjager van activiteiten die het ontmoeten van onze senioren mogelijk maakt. De zomerterrassen en de wijkbus West zijn daar voorbeelden van. Paul staat daarnaast voor lage lokale lasten en wil alles op alles zetten om betaalbaar wonen voor iedereen in onze gemeente mogelijk te maken.

IMG_3963_edited.jpg

2. RINIE MEES

Rinie Mees (63 jaar) is een geboren en getogen Bosschenaar. Hij heeft altijd bij de lokale overheid gewerkt als beleidsmedewerker: het bieden van hulp aan gezinnen die dat nodig hebben in relatie tot werk, inkomen of zorg. Sinds 2018 zit Rinie in de gemeenteraad namens Leefbaar ’s-Hertogenbosch.

 

In zijn vrije tijd is Rinie ook actief voor en op de Bossche basketbalclub Heroes Den Bosch. Daarnaast verdiept hij zich graag in geschiedenis en dan met name de geschiedenis van onze gemeente.

 

Rinie gelooft in Leefbaar als lokale politieke partij, omdat Leefbaar de inwoners van ’s-Hertogenbosch centraal zet en zich inzet voor de mensen en hun zorgen. Leefbaar is in de buurt en de mensen weten Leefbaar dan ook steeds beter te vinden met hun vragen, zorgen en problemen.

 

Als raadslid en als maatschappelijk betrokken burger van onze gemeente maakt Rinie zich hard voor de verkeersveiligheid (met name op Noord), het onder de grond brengen van hoogspanningskabels en het voorkomen van energiearmoede als gevolg van de energietransitie. Daarnaast gelooft Rinie in de kracht van vrijwilligerswerk, zeker met het oog op de vergrijzing is dit een onmisbare schakel.

IMG_4400_edited.jpg

3. MELISSA KROL-GUMBS

Melissa Krol-Gumbs (37 jaar) is van oorsprong Curaçaose en sinds 2003 woonachtig in ’s-Hertogenbosch.

 

Al jaren actief binnen de financiële sector, maatschappelijk betrokken in haar rol als vrijwilligster voor Humanitas en onderneemster. Haar talent voor zwemmen bracht haar op jonge leeftijd op professioneel niveau en tegenwoordig gebruikt ze haar talent om anderen te leren zwemmen, in haar rol als zwemlerares.

 

Melissa staat, door haar verschillende rollen, midden in de samenleving. Ze is al jaren nauw betrokken bij de Leefbaar-beweging. Zo stond ze in 2010 al op nummer 3 bij de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar. Leefbaar staat voor haar voor de directe benadering en interactie met de Bosschenaar.

 

Melissa maakt zich hard voor meer sport- en talentontwikkeling in het onderwijs, maar ook voor een bredere vertegenwoordiging van het burgerinitiatief. Ook de zwijgende meerderheid moet een stem krijgen.

IMG_3786_edited.jpg

4. HANS KIEFT

Hans (66 jaar) woont in de Schutskamp en is werkzaam als projectmanager bij Rijkswaterstaat waar hij zich bezighoudt met beheer en onderhoud van de industriële automatisering van (beweegbare) bruggen en sluizen. 

 

In zijn vrije tijd is hij maatschappelijk betrokken in zijn directe leefomgeving. Als voorzitter van de huurdersorganisatie, voorzitter van de stichting ‘Sociaal cultureel centrum de Helftheuvel’ en tevens bestuurslid van de stichting ‘Het bejaardenhuis van de toekomst.’ In het verleden was hij 10 jaar voorzitter van de wijkraad ‘West’ (Kruiskamp/Schutskamp) en heeft hij 12 jaar in de landelijke huurcommissie gezeten.

 

Hans gelooft in Leefbaar, omdat het tussen en met de mensen het verschil weet te maken. Antwoorden op maatschappelijke vraagstukken kunnen immers gegeven worden als het met de bewoners, ondernemers en vrijwilligers tot stand wordt gebracht.

IMG_4280_edited.jpg

5. MAARTEN KAGIE

Maarten Kagie (31 jaar) is sinds mei weer terug in Nederland na 7 jaar op Curaçao gewoond te hebben. Als professional carrière gemaakt binnen het toerisme voor TUI, eerst op de Nederlands Caribische eilanden en in Suriname en tegenwoordig voor TUI verantwoordelijk voor de regio Amsterdam.

 

Maarten is maker en bedenker van de podcastserie: de Bossche Stemming. Eén van de voorbeelden van zijn drang om in gesprek te gaan met de inwoners van onze stad. Politici, ondernemers, sporters, wijkagenten, het komt allemaal langs.

 

Deze tocht langs de maatschappelijke en politieke velden heeft Maarten zijn geboortestad doen herontdekken. Wat heeft ’s-Hertogenbosch te bieden en wat kan of moet er beter, ook vanuit het perspectief van zijn generatie.

 

Hij gelooft in de basis van Leefbaar ’s-Hertogenbosch: uitgaan van de kracht van de Bosschenaar en geloven in de lokale kracht! Een basis om elke uitdaging aan te vliegen vanuit de vraag en niet andersom. Hij wil zich hard maken voor de toegang tot betaalbare woningen voor iedereen (ook de starters). Tevens staat hij voor een bruisende stad, met evenementen voor jong en oud, dwars door de gemeente en het jaar: een stedelijke benadering.  

Standpunten
bottom of page